SalvadorD

Köz-kincs! Köz-élet! Köz-össég! Köz-utálat! Köz-gyönyör!...

Friss topikok

  • akárki: Kedves Salvadord! A ceglédi iskola ügyeit nem ismerem, de az egyértelmű, hogy nagy messzeségből f... (2008.11.07. 15:10) josephin.blog.hu - mint ajánlott irodalom
  • smgis: gyengék vagytok :) (2007.10.29. 16:14) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • értetlenke: Itt vagyok már megint. Nézek kerekre nyitott buta nagy szemekkel, és közben elképzelem, hogyan já... (2007.05.24. 10:10) Kövek
  • Kecske: Légyszives tedd meg saját magad és a nemzeted érdekében, hogy ha nem látsz tisztán, és csak a gyal... (2007.05.19. 18:05) Korondi
  • komancs: Ne is búsúlj egykomám! (Bocsánat a megszólításért!) A szolnoki középiskolák közül legalább négy, a... (2007.05.13. 13:34) Jobb és bal

Linkblog

Archívum

HTML

Vízió

2007.05.24. 10:57 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | Szólj hozzá!

Értetlenke!

Tüneményes Barátném (Barátom)!

Ha a ceglédi önkormányzat javaslata alapján döntött a megyei közgyűlés, akkor miért csodálkozol? Most megmutatják ki a kemény tökű gyerek, s tök mindegy, ki mit dumál, akkor is az lesz, amit ők akarnak. Szakmaiságról ne beszéljünk, hiszen az a legkevésbé fontos. Támogassuk az Erdélyből hazánkba szakadt embereket, mert ők is magyarok, de ahelyett, hogy örülnének, meghúznák magukat, meg kaarják mutatni, milyennek kell lenni a világnak. Ez a marha Fidesz meg (a szavazatok reményében) folyamatosan benyal nekik.

Úgy tűnik Cegléd provincia, a betelepülők irányítják. Sós sem volt ceglédi, Földi se az, Korondi se, ez az új „bemes” hölgyemény se. Ceglédi már nem jó sehová, mert a nagy magyarkodást muzsáj importálnunk, mert mi nem tudjuk elég hangosan döngetni a mellünket. Hát ez elszomorító-

Látod, Értetlenke!

Ezért muszáj a köveket az utca másik oldalára hordani, nehogy még azt is ellopják.

Salvador

(Egyébként mi is csak elkerekedett, nagy buta szemmekkel nézünk. Sajnos.)

Kövek

2007.05.23. 21:58 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | 1 komment

Kedves Értetlenke!

Van igazságod, most jelenleg még a köveket hordozgatjuk, s mindenki hülyének néz bennünket. Nekik is van igazságuk, de én azt gondolom, most mindenki csak azt mondja, ezek a marhák hurcibálják a köveket az utca másik oldalára, izzadnak, káromkodnak, morgolódnak. De amikor majd kezd összeállni a kép, amikor a közös akaratból egy nagyon izgalmas szobor alakul ki a másik oldalon (jobb nem jutott eszembe), akkor talán kiderül, mégsem olyan értelmetlen ez a munka.

Én hiszek ebben. Tudod, szerintem az a baj, az emberek nem mernek még mindig megszólalni, Josephin blogját is kevesen ismerik, kevesebben, mint kellene. Vérnyúl erősködik most a város honlapjával, de oda még kevesebben fognak írni. Josephint már sokan ismerik, de még nem elegen, s én azért „imádkozom”, hogy abba ne hagyja a blogírást, mert nem lesz megint olyan valaki, aki ennyire meg tudja mozgatni az embereket.

Vérnyúl hiába kötözködik, Josephin egyéniség, a stílusa, az írásai, a gondolatai. Lehet rá sok mindent mondani, de azt, hogy unalmas fórumozás, azt nem. Ilyen egyszerű, megrázta a csengőt, s van akinek tetszik, van akinek nem. Egyszer talán lesz olyan bejegyzés, amelyre megmozdul a gyáván sunyító jobboldal is, s beszáll a kommunikációba. A Táncsics ügyet elbukták, tudják ők is, így azért hallgatnak. Persze Neked van igazad, nem szabad abbahagyni, s mindig újabb témákat kell keresni, vagy keresni sem kell, mert az élet, a város hozza. De ez a virtuális demokrácia akkor lesz jó, ha beszállnak azok is, akik konkrét információkkal rendelkeznek (mint most a Táncsics ügy kapcsán). Akkor jobban fog működni. Én már keresem informatikus ismerősömmel a lehetőséget, hogy Josephin blogját még jobban ismertté tegyük, még többen automatikusan ott kössenek ki, akik Ceglédről akarnak tudni valamit.

Te nagyon jól látsz dolgokat, s jól mozgatod a blogos eseményeket is, örülök, hogy velünk vagy!!! Sok ilyen hozzászólóra lenne szükség, mert most szinte csak Josephin erőlködik. Én tudom, mit jelent ez, mert én is szerencsétlenkedem már néhány hete a saját blogommal, az e-mailekkel, pedig az én látogatottságom, e-mail forgalmam csak töredéke lehet a Josephinének. Komoly munka ez, s nem csoda, ha Josephin belefárad. Ezért van ránk szükség, hogy ezek ne röhöghessenek a markukba.

Üdvözlettel:

Salvador

(S nagyon örülök, hogy velünk vagy!)

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2007.05.22. 23:10 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | 2 komment

Remélem már mindenki elégedett: Josephin befejezte! Remélem elégedett az önkormányzat, elégedettek vagytok ti is, mert egyhamar senki sem borítja fel a lelki békéteket. Ennyire futotta tőlünk. Tényleg nem érdemlünk mást, mint behajtani fejünket az igába, s robotolni.

Nem hallgatunk Josephinre, s meg is érdemeljük sorsunkat. Tudom, hogy sokan figyeltek rá, még a városvezető nagyok is, de mi gyorsan kifulladtunk. Már nyalogathatjuk sebeinket, lesz rá idő. Nem lesz megint olyan valaki, aki kimondja a gondolatainkat, erősít és bátorít minket. Megérdemeljük, ha így lesz. De hogy ne legyen így, csak rajtunk múlik. Csak rajtunk múlik, hogy képesek vagyunk megfogalmazni szavakat, beszélgetni egymással, s véleményt mondani a világról. Csak rajtunk műlik. Ha nem, akkor nyugodtan szembe köphetjük magunkat, hogy ezt a virtuális demokráciát is elszalasztottuk. Az igaziról már nem is szólva. Gondoljátok végig.

Salvador

Jóéccakát!

2007.05.21. 23:06 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | Szólj hozzá!

Hát ez az Értetlenke bűbájos egy nőszemély (ha nő egyáltalán). És szerintem nagyon naiv, mert én nem hiszem, hogy bárki venné a fáradtságot (a bátorságról nem is szólva), hogy elmagyarázza a másik oldal álláspontját. Persze nagyon utálom ezt a „másik oldal álláspontja” című fejezetet, mintha a lövészárkokból kiabálnánk át egymásnak, hogy te vagy a piszok, nem én! De ez sem igaz már, hiszen a másik oldal hallgat, s én nem értek egyet Josephinnel, hogy ők értelmes, intelligens emberek. Egy frászt! Ha értelmes, intelligens emberek lennének, akkor ugyanúgy kommunikálnának, mint eddig. Csakhát könnyebb az Árpád-sávos zászlókról dumálni, meg a marha nagy nemzeti érzelmekről, csak úgy, filozofálgatva, mint a bennünket körülvevő világról, s esetleg nyíltan beismerni: tévedtünk, most nektek volt igazatok. S Ti mertétek Josephint megtámadni? Na, ne vicceljetek fiúk! Egyetlen csörtében sem tudtátok megszorítani, most meg hallgattok. Ugye? Ne gyalázkodjunk? Nem gyalázkodtunk, csak leírtuk a tényeket (főleg Josephin), hogy ebben a városban nincs demokrácia, Nagygyőr Árpád terrorizálta a tantastületet, Réthi Mari Fidesz-bérenc, s csak azért nyert, nem azért, mert olyan nagyon kitüremkedne fejéből a szakmaiság, meg a hozzáértés...

Ennyi gyerekek! Most mondjatok valamit! Mert akkor majd rettentően fogtok sajnálkozni, mikor a Táncsics színvonala a béka segge alatt lesz, nem fognak oda normális létszámú gyereket vinni a szülők, a jó pedagógusok meg továbbállnak. Akkor mit fogtok mondani? Isten meg a vasárnapi templomlátogatók , a búcsúcédulások akarata. Majd a Réthi Mari a Böbikével elvégezteti a piszkos munkát, aztán őt is elintézi. Van már ebben gyakorlatuk, kérdezzétek csak meg a Budai úton! Vagy csak azt halljátok meg, amit meg akartok hallani? Csak a Korondi hangját? Most épp bemutatta nektek, milyen is az ő jobbik Magyaroszága! De lesz még ez jobb is, ne féljetek, van még itt leváltandó intézményvezető, van még itt sok olyan ember, aki többet beszél, mint (szerintük) kellene! Ezt akartátok! Itt a képviseleti demokráciátok, meg a szakbizottságotok, fotóriporterrel, bakterral, meg söripari vezetőből lett hitoktatóval az élen. Ez a demokrácia! Vagy nem? Lehet itt akárkiből nagyfőnök, s jut mindenkinek az osztozkodáskor valami. Az előzőeknél is így volt, nehogy az újak kimaradjanak. Itt az ideje a meggazdagodásnak. Egyszerű közalkalmazotti vagy köztisztviselői fizetésekből nem menne ez olyan gyorsan!

El vagyok keseredve, s már nem tudom, mit mondjak a családomnak, a gyerekeimnek, milyen is ez a világ. Nem ilyen lovat akartunk, nem ilyen sunyi, flegma világot. Legalábbis én nem.

Na, jóéccakát! Már aki még tud nyugodt lelkiismerettel aludni!

Salvador

Kecske!!!!!!!!!

2007.05.19. 22:06 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | Szólj hozzá!

Tessék! Itt a tér, hogy megtedd nemzeted és a tisztánlátás érdekében, mondd el a magadét kedves Kecske!

Védd meg barátodat, sorold az érveket, modd el. miben tévedtünk! Írd meg Josephinnek is, az ő blogjára is, mert azt többen olvassák, hogy Te hogyan gondolod!!! Legyél bátor, logikus, érvelő. És vedd elő a helyesírási segédletet is! Nem árt.

Salvador

Réthi Árpád, meg Nagygyőr Mari

2007.05.17. 22:41 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | Szólj hozzá!

Sajnos ma nem voltam itthon, bár tudtam mindenről. Kedves szülők ugyan merre jártak, mert én azt hittem, hatalmas tüntetés lesz a polgihiv előtt. Aztán semmi. Szóval, ennyi. Vége mindennek? Hallotam a hírt az unokatesőmtól, aki épp intézkedni ment a hivatalba, csak ottragadt tátani a száját, hogy a Réthi Mari, tudván már a szavazás eredményét, kilibbent a nagyteremből, s odenyeffentett az ott ácsorgó táncsicsosoknak: Na, mi van, nincs ma a Táncsics Iskolában tanítás? Mit vártok ettől a nőtől?

A Földi meg mehet a fenébe, most szedje még meg magát, mert legközelebb ilyen alacsony színvonalú ember biztosan nem lehet Cegléd polgármestere. Remélem azért, mi is teszünk ezért kicsit.

HÁt ez elkeserítő, az biztos. Hazugságtenger ez a város, a főagyakkal az élen. Nagygyőr Árpád még hogy mer bemenni az iskolába. Egyszer valamelyik vérmesebb szülő még nyakonvágja. De meg is érdemli a gerinctelen senkiházi. Így elárulni ennyi embert, ez szégyen.

Na, jóéjt mindenkinek. Álmos vagyok.

Ne hagyjátok magatokat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Salvador

Csütörtök!!!!

2007.05.15. 12:42 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | Szólj hozzá!

Gyerekek!

Én nagyon élvezem ezt a pengeváltást, de ne felejtkezzünk meg a csütörtökről. Csütörtökön vajon ki mond csütörtököt? A demokrácia vagy az önkormányzat? Vagy a lelkiismeret? Mi mindannyian nagy magyar emberek? Erre is figyeljünk már kicsit, mert cseszhetjük a nagy magyarságunkat, ha a valóságban minden ugyanúgy megy tovább!

Én úgy látom, majdnem mindannyian egy hajóban evezünk, csupa értelmes ember mondja a magáét (Cen-suras kivételével), hát akkor miért nem egy célért harcoltok? Vagy egy célért harcoltok, csak a címke más a pólótokon? Na, ezt most nem tudom.
Gyerekek!

Csütörtök de. 9 óra!!!!!!

Vajon mi történik?

Salvador

Hát akkor éljünk szabadságunkkal!!!

2007.05.13. 11:23 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | Szólj hozzá!

Kedves Josephin! És Mindenki, aki élni akar a szabadságával!

Örülök, hogy végre így történnek a dolgok, s annak is örülök, hogy ennek az egésznek részese lehetek. Nem azért, mert  én olyan marha nagy forradalmár lennék, meg hát ez itt nem is forradalom, csak végre látom, történik valami. Haverokkal sokat dumálunk arról, mi is zajlik nálunk az országban, meg városunkban is, de a „kocsmaasztaloknál” megváltani a világot nem lehet.

Persze mi nem is akarjuk megváltani, nem a mi dolgunk, azt hiszem, viszont ezt a szörnyű nihilt is utáltam már. Mindenkinek tele volt a hócipője, de senki nem tett semmit. Josephin az első, aki végre elindított valamit. Azt sem mondom, hogy ez forradalom, ne is legyen az, mert az még rosszabb lenne nekünk, mert a törtető jobboldal lenne a forradalom vezetője, s az semmiképpen sem lenne jó. De Josephinnek igaza van, szabadságunkkal élünk most, amikor beszélünk egymással, reagálunk véleményekre, elmondjuk gondolatainkat. Jó dolog ez az internet, mert saját biztonságunk védelmében álnevek mögé bújhatunk. De én azt látom, a többség nagyon tisztességesen kommunikál, nem hörög és nem köpköd, a túlfűtöttség meg a fájdalomtól és csalódottságtól van.

Hát akkor éljünk szabadságunkkal gyerekek! Tartsuk életben a blogokat, elsősorban a Josephinét, mert úgy látszik, már olyan fórummá nőtte ki magát, amelyre mindenki figyel, még a városvezetők is. Minden jót kívánok nektek ehhez, és Josephinnek is, aki a mi szőke angyalunk! Remélem még sokáig fog itt „röpködni” közöttünk, s fogni a kezünket!

Salvador

Jobb és bal

2007.05.12. 17:55 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | 1 komment

Erőszakos jobboldal, impotens baloldal. A politikában ez dívik, de azt azért mindenki látja, hogy ez a fene nagy szabadság, a szlogenek, a kirohanások a népnek szólnak. Orbán nem fasiszta, mint ahogy Gyurcsány sem kommunista. Nem tudom, évente mennyit keresnek, de ezért ezt a klassz kis nonstop cirkuszt szolgáltatják nekünk, hogy ne törődjünk a valós dolgokkal. Apámmal vesztem össze a múltkor én is, amikor azt mertem mondani, hogy mindegyik gazembert el kellene hajtani a fenébe! Az öreg egyből elkezdte verni a mellét, kommunistázott vadul, s azt hajtohgatta, hogy a Jóisten biztosan megbünteti ezeket az embereket, akik kifosztják az országot. HÁt biztos. Szerintem a valódi politika a színfalak mögött zajlik, alkuk, egyezségek szintjén, mert ott nincsenek kamerák. Felosztják maguk között a lét, aztán annyi. Biztos van közöttük rendes ember, én nem mondom, de valaki megmondhatná a nevét. Nézzük meg a mi országgyűlési képviselőinket. Hát nem sokra megyünk egyikkel sem, én azt hiszem.

Értem a célzást a jobboldali dolgokra, tudom én is ,hogy  a Kürti Gyuri MDF-es. De hogy kerül az iskolába a politika. Azon az alapon alkalmazza a tanárokat, hogy te MDF-es, Fideszes vagy, esetleg MIÉP, JObbik, akkor jöhetsz, MSZP, SZDSZ, akkor nem?

Én szinte egyáltalán nem ismerem a gimis ügyeket, csak azt hallom, hogy a KÜrti nme áll a helyzet magaslatán. Nem ő az egyetlen szerintem a városban. De tájékoztassatok, nem akarok hülyén meghalni.

Persze még az is lehet, hogy a giminek legközelebb a Korondi lesz az igazgatója, s onnantól kezdve beindul Cegléden a bakterképzés!

Salvador

Korondi

2007.05.11. 23:37 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | 2 komment

erről a Korondiról az a hír járja, hogy erdélyi, úgy települt át valamikor hozzánk. Erdély csodálatos. Nem hiszem, hog ő onnan jött, szerintem inkább Romániából. De milyen komoly közéleti ember lett belőle. Főszentfazék a Lizik mellett, meg iskoladiktátor a Refi papi közösülésén, a Jobbik Magyarországért mozgalom (vagy már párt?) helyi főnöke, most meg önkormányzati képviselő, de azt is modják, mostmár Réthi Mari szakértő is. Ő volt a főkérdező (vallató, belekötözködő) a meghallgatáson, mint önkormányzati information rejtjelezett besúgónk közvetítette kilencvenkét áttéttel. Hát innen a Wass Albert igézet! Churchill (nem tudom jól írtam-e), meg tán Woody Allen-idézet is szerepelt Réthi Mari pályázatában ettől lett vagy ötven oldal. A Somodiné meg alig firkantott valamit, csak huszonöt oldal, igaz, hogy a szakmáról, az iskoláról. De Wass Albert idézetet nem írt bele. Ilyen kicsi francokon buknak meg a nagy dolgok. Korondi mint Wass Albert szakértő és MÁV-alkalmazott Lizik balkeze, biztosan nagyon jól ért ehhez, a Táncsics iskola igazgatásából diplomázott valamikor. Mert állítólag van neki diplomája is. Ami jó a MÁV-hoz, jó a pedagógiához is. Ki fog állni valaki a nyilvánosság elé megmagyarázni, hogy miért is vagyunk mi hülyék, a többiek meg nem? A fenét fog. Sunyítanak azok ott a városházán, s röhögnek rajtunk. S ha megbuknak, akkor jönnek a tizenhat millák.

Salvador

16 milla

2007.05.11. 23:16 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | 1 komment

Üdvözlet! Üdvözlet!

Én még nem vagyok álmos, hát beszélgessünk egy kicsit. Josephin utolsó bejegyzése kicsit elgondolkodtatott. Azt hiszem mi csóró köznapi emberek el sem tudjuk képzelni, mennyi lóvét kaszálnak városi potentátjaink. S ami nyilvánosságra kerül, az csak a jéghegy csúcsa.

Van több vállalkozó ismerősöm is, valamikor ők is részt szerettek volna venni a fürdő építésében. A Geosaurus, mint fővállalkozó irányította ezt az egész balhét. A 10 %-os beugró volt a minimum. Aki nem perkálta le, nem kapott munkát. A Geosaurus, mint útépítő cég, egészen jó fürdőt épített. Meg egészen jó Sós-villát (is). Igaz, hogy a fürdővel azóta is baj van, őrült árakat akarnak fizettetni a strandolni, fürdeni vágyókkal, s leszarják a ceglédieket, akiknek az adójából (is) nyögik az adósságot, meg a fenntartást. Tehát nem a mi fürdőnk az kint, át is lehetne keresztelni SÓS FÜRDŐ-re.

Most esett le, hogy a Nyggyőr Árpád nem ment el a Táncsics estre. Szegény, sajnálom. Lehet, hogy most esett le neki, hogy rossz lóra tett. Nyugdíj előtt ez azért gáz. Ki fog elmenni a búcsúztatójára?

Erről a gimis balhéről meg nem hallottam még. A nővérem fia jár oda, túl sokat nem tudok a gimiről. Valami Gagarecz, vagy Gagabecz nevét hallom sűrűn emlegetni, ha jól emlékszem a magyar vagy történelem tárgyakkal kapcsolatban. Egy sztorira emlékszem, hogy ez a szép reményű fiatalember (azt mondják a Kürti igazgató kegyeltje) a mondatelemzést fejben végeztette a gyerekekkel. Nem a táblára felírva, hanem fejben. Ez már valami. Mennyit fejlődtek a gyerekek, a mi időnkben mi ezt nem tudtuk volna.

Nekem ez azért nem megy olyan jól mint Josephinnek, úgyhogy befejezem mára.

Salvador

Josephin.blog.hu

2007.05.11. 16:28 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | Szólj hozzá!

josephin.blog.hu

 

Ezen a címen keresd a mi szőke angyalunkat!

Salvador

Mi van Josephinnel?

2007.05.11. 15:05 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | 1 komment

Helló Lányok és Fiúk!

Azt tudjátok, hogy Josephint komoly támadások érték több e-mailben is? Olvastátok a mostani bejegyzését? Hát így kellene valahogy mindannyiunknak. Kulturáltan, normálisan. Ne hagyjátok magára, mert úgy látom senki nem törődik már vele. Ennyit ért nekünk? Ennyit tett értünk?

A csata elbukott, mi meg menekülünk, nem számít kit hagyunk hátra? Ezt nem kellene átgondolni?...

Salvador

Na, mi van?

2007.05.10. 19:47 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | Szólj hozzá!

Josephin azt írta, türelem, de én nem tudok most várni!!!

Hallottam én is a híreket, jönnek az e-mailek. Teljes politikai döntés, gondolom megalkudtak a „bőrötökre”! Elárulhatná már végre valaki, hogy ki a fene ez a Réthi Mari, hogy ennyire ragaszkodik hozzá a Fidesz. Annak azért örülök, hogy a Várkonyit nem nyomjáűk le megint! Reméljük!

De mi van a Táncsics dolgaival?

 

Salvador

Forráspont

2007.05.09. 22:11 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | Szólj hozzá!

Gyerekek!

Holnapra – ha igazak a hírek – berendelték az önkormányzathoz a Somodiné Anikót és a Réthi Marit is. Az informátor szerint alku készül. Csak az lehet jó megoldás, ha Anikó lesz az igazgató, Réthi a helyettes. Ez még elfogadható felállás. Minden mást el kell utasítani. Én barom. Az Anikó helyett beszélek. Forr az internet. Ennyi „pacienst” még nem láttam.

Bonapartenak azt üzenem, ne akarja a Josephint, már foglalt (Sajnos. Én sejtem ki ő, s tényleg baromi jó nő!!!!)!

Salvador

Josephin és a lakatkulcs

2007.05.09. 16:32 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | Szólj hozzá!

Gyerekek!

Népszerűsítsétek Josephin blogját, és olvassátok a kommenteket!!!!!! Ez mégsem olyan rossz város, csak eddig a szellem elbújt a semmitmondó kirakatok mögé. IGEN!!!!!!!!! Nagyon örülök, hogy végre megnyíltok, véleményt mondotok! Éljen Josephin, aki megtalálta a szánkon lévő lakathoz a kulcsot!

Salvador

Százalékos kimutatás

2007.05.08. 23:47 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | Szólj hozzá!

Most néztem át megint a kommenteket, s most esett le, hogy 123 nevű barátunk mit írt. 45 %-nak a hány százaléka is Cegléd lakosainak a véleménye most? Tehát akkor a matematika itt valóságos képet ad arról, hogy a Földi úr és csapata kb. negyedrészét képviseli a városnak. Ugye 55 % el sem ment szavazni, őket nem érdekli az a cirkusz. A maradék még rménykedett, s a maradék felének szavazatai alapján most felforgatjuk a várost.

Az emberek szerintem nem hülyék, és nem felejtenek, de nem is ez a lényeg. Az önkormányzat „asztalán a labda”, dönteni kell. Ezer módon jól jöhetnének ki az ügyből, ha hajlandóak lennének elismerni, most kicsinyét tévedtek. Nem olyan sokat, csak kicsinyét. A haveroknak olyan állásokat kellene szerezni, amelyek nincsenek enniyre a nyilvánosság előtt.

RM-ről (Réthi Mariról hallotamm épp ma. Tíz évre nevezték ki megint tavaly vagy tavaly előtt a Budai úton. A Táncsicsos Böbike helyettessel ügyködtek ők valamikor együtt, innen az ismeretség, s innen a beajánlott poszt is. RM a Református Igazgatótanácsának is tagja, de elég hiteles forrásból tudom, hogy az iskolával kapcsolatban a Lizik nagytiszteletű gondolatain és gáncsoskodásain kívül soha egyetlen szakmai ötlettel sem volt képes előállni. Ez nem is olyan csoda, mert mint rebesgetik, a teljes szakmai munkát Kis Sanyi (vagy Gyula) végezte helyette mindig, bocsi, de nem tudom a pontos nevét, aki most is a helyettese. HÁt ha ő megszólalna, az maga lenne a csoda! Miféle történeteket tudnánk meg.

Tehát csak annyit kéne a Földi polginak tenni: emberek, igazatok van, s mivel mi is hiszunk a demokráciában, fejet hajtunk előttetek, az akaratotok előtt. Innentől kezdve majdnem rögtön a mennybe is mennének, ők lennének a legklasszabb srácok egész Cegléden. Minket az sem zavarna, hogy nem kedveli a Milusné Józsa Mártát, csak hagyja a helyén. Az eredményei beszélnek a Mártának, s szerintem az most semmit nem nyom a latban, hogy a Kozma Attila mint elvhű egyed, belépett a Fideszbe.

Holnap újult erővel folytatjuk.

Salvador

Cen

2007.05.08. 19:08 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | Szólj hozzá!

Gyerekek!

A telefonon ülök egyfolytában! Óriási mennyiségű e-mail kering a városban. Josephin blogjára tegyétek inkább, mert így csak egymás között dumálunk!

Salvador

Cen-suras

2007.05.08. 18:24 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | Szólj hozzá!

Most jöttem emberek a Holdról, s leesett az állam, mikor ennek a baromnak elolvastam a bejegyzését. Röhöghettem volna, hogy a kapa kilóg a szájából, de annyira nem volt poénos ez a duma!

Ennek a nem normális baromnak viszont még lehet igaza is, most kiderül. Az önkormányzatnak feldobta a labdát ez az eszement: ha ragaszkodnak az eredeti elképzelésükhöz, akkor nyugodtan ledobhatják magukról a báránybőrt, mert ők a farkasok, s mindegy mit mond a jónép!

Ha tényleg komolyan veszik a demokráciát, a város akaratát, akkor fejet hajtanak a többség előtt. Kíváncsi vagyok, Josephin mit mond! Nem tudom, látta-e már ezt a hihetetlen bejegyzést.

Úgy tökön tudnám rúgni ezt a barmot, ha tudnám, hogy ki ő!!!!

Salvador

Csalódottan

2007.05.08. 00:09 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | 2 komment

Most estem haza Pestről, s első dolgom volt a számítógéphez rohanni, hogy mi történt. Megállapíthatjuk, majdnem semmi. Valaki tájékoztathatna végre, hogy mi van most. Csináltunk magunknak egy-két blogot, ahol virtuálisan játszogatunk a lehetőségeinkkel? Nyaldossuk a sebeinket, és két könnycsepp között mindenki elmondja, hogy milyen sanyarú a sorsunk, mert a Nagygyőr Árpád alamuszi, meg mocsok módon belegázol a mi lelkivilágunkba, meg az önkormányzat is nagyon súnya, főleg a Földi Laci bajusza, mikor összehúzza a szemét hozzá, s mosolyog is? A Réthi Mari mégse lesz rossz nekünk, mert az Árpádot is túléltük, meg a Sóst is. Közben persze tárjuk szét a kezünket: ugyan most mit csináljunk? Gyengék vagyunk, és félünk.

Meg ostobák is vagyunk, rendesen. Megérdemeljük, hogy veszítsünk, mert nem tudunk küzdeni, harcolni, megszervezni a dolgainkat, csak nyafogni.

Írtatok négyen-öten Josephin blogjára? Köszönet érte, de a többiek hol vannak? Látom az én silány blogomon, hogy naponta mennyien jártok itt, s el tudom képzelni, Josephint mennyien látogatjátok. S ennyi vélemény született? A Földi, meg a Nagygyőr körberöhög benneteket, s meg is érdemlitek.

Nem haragszom rátok, csak nagyon csalódott vagyok.

Salvador

III/III

2007.05.06. 22:40 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | Szólj hozzá!

Igen ez már valami! Erre gondoltam lányok és fiúk. De igaza van Josephinnek! Csak higgadtan, gondolkodva! Ez nagyon fontos. A III/III-as ügyosztály még mindig működik, csak már a helyi vezetők működtetik! Legyetek résen! Vigyázzatok magatokra!

Salvador

Felhívás keringőre

2007.05.06. 17:18 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | Szólj hozzá!

Kedves Látogatók!

Én azért kicsit szégyellem magamat a helyetekben. Nézem a látogatottsági statisztikákat, sokan megfordultok nálam (bár remélhetőleg Josephinnél még többen), de nem értelek benneteket! Az még világos, mint a vakablak, hogy az ellenség hangja kussban van, már amennyire lenne miről hangoskodniuk! De ti? Nektek nincs semmi véleményetek? Majd a Josephin elintézi? Őt majd lehet szidni, ha mégsem úgy alakul minden, mint szeretnétek? Ti meg addig lapítotok? Nagyot csalódtam most. Nem velem kell kommunikálni, én csak csicska vagyok a Josephin mellett, de hogy még vele sem, mellette sem, annyit sem, hogy: Veled vagyunk Josephin! Szégyellhetnétek magatokat!

Salvador

Stelo?

2007.05.06. 10:41 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | Szólj hozzá!

Stelo!

Mi van veled? Miért nem jelentkezel? Várom az érvek garmadáját!!!

Salvador

A nyúl, meg a puska

2007.05.05. 21:07 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | Szólj hozzá!

Kedves Stelo!

Dreamcatcher2-vel egyet kell értenem, s nem csak azért, mert egy lakossági fórumon lenne mitől félni. Néhány lakossági fórumon már részt vettem, még a Sós János idejében is, s most egyen a Földinél. A nagyon nagy baj az, hogy hazudnak, mert nem azt mondják például a Várkonyi Iskola esetében, hogy a Milusné Józsa Mártát le akarjuk váltani ezért, meg ezért, meg ezért, hanem szembehazudnak mindenkinek, törvényekre hivatkoznak, s ha az emberek nem hülyék, s végül kihúzzák belőlük, hogy az emlegetett törvény nem is arról szól, amiről ők beszélnek, akkor csúnyán néznek. Persze ettől a csúnyán nézéstől senki nem csinál maga alá, de a tömeg esélyeit a fórumos játékban csökkenti. Nem teljesen értem, az érem melyik másik oldaláról beszélsz, mert én beszélek az egyikről, ők a másikról. De Te nem mondasz semmi konkrétumot. Ha ezt a Josephinnek írod meg, akkor nyilván ízekre szed. Vitatkozz és érvelj, ha az érem másik oldaláról beszélsz, de nem tettél semmi mást, mint „lehülyéztél” engem, mivel szerinted én csak az érem egyik oldalát ismerem. Tessék, itt a lehetőség, mutasd meg a másik oldalt! Győzz meg minket, hogy nem tisztogatás folyik, nem az elvtelen, párthű katonákat akarják pozícióba juttatni. Ha nem írod le, akkor meg gondolhatunk bármit, akár azt is, hogy Te a másik oldal embere vagy, a szokásos harci technikával, ugrassuk ki a nyulat a bokorból, s gyorsan lőjünk rá!

Az önkormányzat, a régi és jelenlegi is joggal hiszi azt, ő viszi a puskát, s azonnal tüzelni kell az előugró nyúlra, meg mindenre, ami él és mozog. A baj mindig akkor volt és van, ha valaki esetleg visszalő, mert ezt nagyon zokon tudják venni. Tehát várjuk az okfejtésedet. Tartsunk most itt egy rögtönzött lakossági fórumot!

Salvador

A csodálatos Josephin

2007.05.04. 16:20 | Ceglédnek - Ceglédről - SalvadorD | 3 komment

Kedves Josephin!

Teljesen elájultam az utolsó bejegyzésedtől. Ha nem félnék a férjedtől, s nem lenne feleségem, akkor ezt hiszem sok mindenre képes lennék érted. De ezt most hagyjuk.

Igazad van abban, hogy ez a demokrácia megcsúfolása, ami itt zajlik Cegléden. Lehet kicsit kurválkodni, ha jól esik, szokta mondogatni egyik nagyon tisztelt barátom, de csak addig, amíg ez üzletszerűen működik. HÁt ez most üzlet. Földi Laci meg akarja mutatni, milyen kemény fiú, s ha a többiek a testületben bedőlnek ennek a baromságnak, akkor meg is érdemli ez a város, hogy ilyen embereket választott magának. Persze én majdnem optimista vagyok, s azt mondom, az ilyen mértékű aljasság talán mégsem történik meg, vannak a testületben is normális emberek. Csakhát mennyien?

Én is hallottam, hogy az Arany Zsolt már tudni vél dolgokat, s ha ez így van, akkor a Földi folyamatosan hazudik a Táncsicsban is, meg a Várkonyiban is, mert mindkét helyen azt mondta, nyílt a pályázat, s a testület felelősséggel fog dönteni, ha egyáltalán a Várkonyiban kell pályázatot kiírni. Ezt sem jól mondom, a törvény nem írja elő új pályázat kiírását!!!! Földi polgi csak a jelenlegi igazgatót akarja megfúrni, s benyomni saját emberét oda is. Szó sincs törvényi előírásról. A papok betették lábukat az önkormányzatba, az oktatási bizottságba, s Arany Zsolt máris megokosodott épp józan állapotában? Nem, valószínűleg már egyeztetnek, ki lenne jó nekik, s ez a nagyon nagy ésszel bíró igazgató kidumálja.

De! Megint ugyanott vagyunk, mint eddig, ha már előre lezsírozták a leosztást, akkor minek ez a cécó, meghallgatások, pályázat, egyéb baromságok!!! Mondják meg nyíltan, le vagytok szarva ceglédi emberek, most mi ülünk a magas polcon, s azt csinálunk, amit akarunk. Közröhej a nyugdíj előtt álló ifjonc Fideszes Nagygyőr Árpád is. A Táncsics mélyrepülését most végképp kényszerleszállássá alakítja. Aki tanult pszichológiát és vezetéselméletet, az tudja, hogy az agresszivitás és a határozottság, vagy a sértődékenység és a kritikai érzék között mekkora különbség van. Van egy ismerősöm, kinek a gyereke a Budai úti iskolába járt, hár nincs nagy véleménnyel a Táncsicsba ejtőernyőző Réthi Mariról.

Kedves Josephin!

Mindenkinek küldözgetem a blogcímeinket, hogy minél többen olvassanak bennünket, főleg Téged, mert én csak silány tartalék vagyok, s mindenben csak Téged próbállak segíteni.

Mindenkit arra ösztönzök, mégha álnéven is, de olvassák a blogodat, s kommunikáljanak Veled nyíltan, a kommentekben, hogy lássák a Földiék, megkezdődött a nép- és földindulás. Mert Ceglédet (legalábbis a nem elvakultan Fideszes és ájtatoskodó felét) elég nehéz lesz leváltani. Ha harc, hát legyen harc!

Salvador